BREAKING NEWS! ION ȚIRIAC își dă DEMISIA!

0
3
BREAKING NEWS! ION ȚIRIAC își dă DEMISIA!

Ion Țiriac (81 de ani) își va da demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis, post pe care îl ocupă din iunie 2020.

Conducerea Federaţiei Române de Tenis, cu Ion Țiriac în frunte, a fost recunoscută în instanţă în iunie 2020, la un an de la hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019. Comitetul Director al FRT era compus din Ion Ţiriac – preşedinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecşor şi Adrian Marcu – vicepreşedinţi.

Ion Țiriac a luat această decizie după ce a analizat perspectivele pe care le are forul pe care îl conducea, într-un an dificil. Contextul pandemiei care a lovit întreaga lume a determinat Guvernul să reducă bugetul MTS cu aproximativ 30 la sută, ceea ce, automat, se răsfrângea asupra fiecărei federații în parte, conform Prosport.

 

Apare o nouă LEGE. Mii de români vor fi pedepsiți dacă fac acest lucru

 

 

FRT, probleme cu finanțarea de la Guvern

În 2020, după îndelungi tergiversări, instanța supremă a României a dat câștig de cauză forului condus de Ion Țiriac, văduvit în ultimii ani de banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat.

„Noi am câștigat acum câteva zile, la Curtea Supremă, procesul contra acelui cetățean, nici nu-i pronunț numele, pentru că mi-e scârbă. Dar și împotriva ministerului. MTS-ul, fără niciun fel de drept și rațiune, a oprit ilegal finanțarea unei federații private. Această decizie nu e benefică doar tenisului, ci întreg sportului românesc”, a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor după ce a obținut triumful în istanță.

Ion Țiriac: „Problema e în mâinile politicienilor”

 

Bucureștiul NU este pregătit pentru gerul siberian? Ce spune ministrul Energiei

 

 

 

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor în luna august 2020, Ion Țiriac a adus aminte de pierderea turneului masculin de la București. Omul de afaceri consideră că publicitatea generată de competiția plecată din Capitală încă din 2016 ar fi putut aduce bani frumoși la buget.

„Problema e în mâinile politicienilor, sper să se rezolve. E trist că am pierdut și turneul ATP de la București. Nu înțelege lumea că, datorită acelui turneu, România avea publicitate, 7 zile, în 60-70 de țări.

În 2019, turneul de la Madrid a produs orașului peste 130 de milioane de euro profit, din taxe și din cheltuielile făcute în timpul acestor 10 zile. N-or fi fost 100 de milioane la București, dar 10-12-14-15 le-ar fi luat. Cum e posibil ca această situație să se perpetueze… n-am înțeles! Atât Halep și Năstase, cât și eu sau Tecău am dat în judecată Guvernul, dar am fost respinși, ni s-a spus că nu suntem întemeiați”, a declarat Ion Țiriac.