Cum să faci pastrama de oaie la tigaie. Secretul pentru o carne fragedă

Cum să faci pastrama de oaie la tigaie. Secretul pentru o carne fragedă. Pastrama de oaie nu trebuie preparată neapărat la cuptor. Și la tigaie poate avea un gust deosebit.

Pentru a face pastrama de oaie la tigaie ai de respectat anumiți pași cât se poate de simpli. De asemenea, nu uita să bifezi toate ingredientele necesare.

La final te vei bucura de un preparat fraged, suculent, dar și cât se poate de aromat, care poate fi savurat alături de cei dragi. Lista cu ingrediente necesare e următoarea:

Cum să faci pastrama de oaie la tigaie. Secretul pentru o carne fragedă

  • 1 kg pastramă de oaie
  • 4 linguri ulei
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță boia dulce
  • 50 ml vin roșu
  • sare și piper

Nu e dificil să faci pastrama de oaie la tigaie. Această delicatesă tradițională implică practic prăjirea unor felii subțiri de pastramă într-o tigaie, până când acestea devin aurii, dar și fragede.

În timpul prăjirii carnea devine mai aromată, dar și mai fragedă. Iar făcând-o la tigaie poți obține chiar și o crustă ceva mai crocantă.

Modul de preparare e foarte simplu. Pastrama se taie bucăți potrivite, fâșii sau cuburi. Se încinge apoi uleiul într-o tigaie mare și se adaugă 1 cățel de usturoi tăiat felii apoi se călește puțin, până devine auriu.

Feliile de pastramă se pun în tigaie și se prăjesc pe toate părțile. Trebuie pus însă neapărat capacul pentru a se înăbuși.

În momentul în care pastrama de oaie e pe jumătate gătită se adaugă boiaua, cimbrul și vinul. Se condimentează cu sare și piper. La final se pune capacul la loc și se lasă să se pătrundă bine. Se verifică, să nu se usuce prea tare. Pastrama de oaie poate fi servită lângă mămăliguță fierbinte pentru un gust autentic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed