x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(16) "instant-articles"

Dispută DURĂ Mircea Dinescu-CTP! ”Acest împărat în trening”

Scriitorul Mircea Dinescu i-a răspuns răspunde lui CTP, acest ”împărat în trening”.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 16.11.2020, 8:19

Scriitorul Mircea Dinescu susține într-un mesaj video că nu are nimic în comun cu gazetarul Cristian Tudor Popescu. Dinescu și-ar fi dat seama de acest lucru după ce a efectuat o vizită la casa lui CTP. Reacția acestuia vine după ce Popescu a afirmat că a citit cu greu scrisoare lui Dinescu pentru Iohannis și arata că a ”obosit de atâta urâciune și mizerie umană câtă a trebuit să înghit în ultima vreme”.

 

Victorie categorică! Moldovenii au un nou președinte!

 

 

„CTP-ul se hotărî și el să se despartă de mine nu înainte însă de a-i fi dat lui tata Pleșu un telefon de a-l lua spre martor la divorț. Cum ar veni: hai să divorțăm dacă tot nu ne-am luat. Jurnalistul care i-a primit în anii 1990 pe Ninel cu magiunul solidarității cică se desolidarizează de subsemnatul până în pragul gropii de mila lui Iohannis deși nu bănuiam că organul său poate secreta și compasiune. Așa cum nu te poți împrieteni cu o știucă săracă pusă pe frânghie la uscat mărturisesc că n-am reușit să execut vreo îmbrățișare fraternă cu Cristian Tudor Popescu în viața mea.

 

 

Acesta este mesajul MEDICULUI EROU pentru ministrul TĂTARU!

 

Asociați fiind la ziarul Gândul m-a invitat o singură dată la el acasă, conducând ca un masochist o Dacie ponosită, pe lângă care treceau în trombă tot felul de mașini bengoase, până am ajuns am observat cum își încarcă bateriile cu ura luptei de clasă. În căsuța lui de creație mi-a arătat templul lui subteran unde-și elaborează blestemele.

Trăgând un chepeng am coborât pe o scară de fier beton într-o cavernă cu o masă mizeră la care geniul pustiu și sărac își producea veninul.

Dacă nu l-aș fi văzut depunând un mărunțiș rămas de pe urma privatizării a ziarului Scânteia în valoare de vreo 300.000 de dolari, ca să devină acționarul majoritar al jurnalului Gândul,  poate că i-aș fi plâns de milă. Mi-am păstrat însă lacrimile pentru un bine care cu greu obținusem un împrumut  pentru 20% din acea afacere  de publiciști miopi. Atunci mi-am dat seama că eu sunt proletarul și el împăratul în trening, care practică eliminarea ca pe un hobbby după orele de tenis. I-aș recomanda că mult mai sănătos ar fi să se despartă de sine însuși fiindcă de mine se poate considera despărțit încă de la naștere”, a spus Mircea Dinescu.

 

 

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe poetul Mircea Dinescu și a spus că nu vrea să aibă de a face cu acesta „în această viață”.

Poetul Dinescu s-a înregistrat în timp ce recită o poezie în care pare să îi critică pe Iohannis, Orban și Arafat.

„Pot să spun că îl ştiu pe Mircea Dinescu, nu că îl cunosc. Am fost asociaţi vreme de un an la „Gândul”, dar un contact omenesc, sufletesc, dincolo de discuţiile privind ziarul, nu am avut niciodată. La despărţire, am spus doar atât: „Nu fac parte din filmul în care joacă Mircea Dinescu”.

„Nu vreau să vorbesc despre omul Dinescu…”
N-am făcut parte încă de la început. Pe 22 Decembrie 1989, eu veneam cu coloana de demonstranţi spre Televiziune, Dinescu stătea în genunchi în faţa fostului magazin Bitolia, în Piaţa Dorobanţi, şi zicea ceva de Ceauşescu, copii, omorât, Crăciun. După ce militarii de pe acoperişul TVR şi-au strâns armamentul şi au dispărut, Dinescu a intrat în clădire, eu nu, blocat de teama de ridicol care mă urmăreşte de-o viaţă – m-am dus în apropiere, la domeniul lui Ceauşescu din Primăverii. Nu vreau să vorbesc aici despre omul Dinescu.

Sunt ani putrezi de când nu mai am nicio legătură cu el. Şi nici nu ne vom mai întâlni în această viaţă. Dar există şi un personaj Mircea Dinescu, care a simbolizat Revoluţia de pe ecranul televizorului. Unul dintre puţinii noştri disidenţi, luptător împotriva naţional-socialismului, nazismului ceauşist, ceea ce m-a făcut să trec peste multe în legătură cu omul Dinescu”, a scris gazetarul Cristian Tudor Popescu pe Republica.ro.

„L-am sunat pe Pleșu”

CTP este confuz în privința poemului lui Dinescu, Scrisoarea a III-a, către Șahinșahul de la Cotroceni.

„Nu ştiu câtă vreme am rămas privind în perete după ce am citit textul recitat de Mircea Dinescu pe net, intitulat eminescoid „Scrisoarea a III-a, către Şahinşahul de la Cotroceni”. Apoi, am dat un singur telefon, lui Andrei Pleşu. Am criticat pe bază de logică şi bun-simţ măsura autorităţilor de a închide pieţele de incintă. Mi se pare negândită şi nepotrivită. Dar ce spune disidentul Dinescu, luptătorul împotriva naţional-socialismului, nazismului ceauşist nu sunt în stare decât să transcriu, ca să citiţi. Poate şi pentru că am obosit de atâta urâciune şi mizerie umană câtă a trebuit să înghit în ultima vreme”, a mai scris gazetarul.

CTP reia în finalul textului mai multe strofe din poezia lui Dinescu: „Nu e de mirare că un lucru nevolnic atât de bine făcut i-a entuziasmat şi pe semi-ungurul Ludovic Orban şi pe arabul fugit de acasă Raed Arafat ca să nu-l mai pun la socoteală pe tătarul Nelu răspunzător cu număratul morţilor la ora micului dejun.”