AcasăGeneralEmporiki Bank va reduce cu 1.500 numărul angajaţilor în următorii trei ani

Emporiki Bank va reduce cu 1.500 numărul angajaţilor în următorii trei ani

Emporiki, care a înregistrat pierderi de 492 milioane euro în 2008 şi a raportat un rezultat negativ şi în primul trimestru al anului curent, a lansat un set de măsuri de îmbunătăţire a productivităţii şi de reducere a cheltuielilor pentru a reveni pe profit până în 2011.

Banca a precizat că principalele sale obiective sunt “stabilizarea şi redresarea situaţia actuale, recuperarea merjelor de profit, reducerea costurilor, limitarea expunerii şi creare unei fundaţii pentru succesul din viitor”.

Emporiki va încerca să reducă cu 21% costrurile general şi administrative până în 2011, repoziţionându-şi şi reţeaua bancară pentru a se concentra pe regiuni cu potenţial ridicat prin închiderea unui număr de 57 de filiale.

Alain Strub, director executiv al Emporiki Bank, a declarat că Credit Agricole este decis să susţină banca şi prezenţa de pe piaţa grecească.

“Aceste iniţiative, ce sunt susţinute de acţionarul nostru majoritar, ne va permite să revenim pe profit în 2011”, a declarat Strub.

Emporiki Bank, subsidiară a grupului bancar francez Credit Agricole, a raportat joi pierderi nete de 492 milioane euro în 2008, din cauza provizioanelor pentru pierderi din credite.

Banca raportase pierderi de 121,3 milioane euro în primele nouă luni din 2008. Emporiki a anunţat că va cere acordul acţionarilor pentru o creştere a capitalului cu 850 milioane euro.

Emporiki Bank a intrat pe piaţa din România în 1996, 98,48% din capitalul băncii fiind deţinut de grupul elen Emporiki Bank, deţinut, la rândul său, de grupul francez Credit Agricole.

Sucursala operează, prin intermediul unei reţele de 30 unităţi. Emporiki Bank Grecia a fost fondată în 1907 şi deţine 380 de sucursale în Grecia şi 83 de unităţi în alte ţări.

Ultimele Articole