Miturile şi adevărurile din serialul Cernobîl. Ce s-ar fi întâmplat în cazul unei a doua explozii

Serialul Cernobîl produs de către HBO s-a dovedit a fi un succes, o dovedesc audienţele, cât şi notele criticilor şi ale publicului.

 

Mini-seria produsă de către HBO, care recreează evenimentele din anul 1986, este un real succes. Serialul a fost primit cu entuziasm de către critici, primind unele dintre cele mai bune note din istorie, dar şi de către publicul larg. Parte din succes se datorează modului în care a fost spusă povestea, în timp ce altă parte se datorează muncii de documentare depuse de către echipa care a lucrat la acest proiect. Business Insider a compilat o listă de fapte şi mituri care au ieşit în evidenţă în acest serial.

 

Mit: Dezastrul de la Cernobîl a produs o cantitate dublă de radiaţii faţă de bomba nucleară de la Hiroshima

 

Jan Haverkamp, expert în tehnologii nucleare care lucrează pentru Greenpeace, explică faptul că natura total diferită a celor două evenimente face imposibilă compararea acestora. În cazul bombei nucleare de la Hiroshima, efectele radiaţiilor asupra sănătăţii sunt influenţate de poziţia unui individ faţă de punctul central al deflagraţiei, expunerea făcându-se într-o perioadă de timp extrem de limitată.

 

În cazul Cernobîlului, defecţiunile de la reactorul numărul 4 au condus spre eliberarea în atmosferă a unei cantităţi mari de material radiocativ. Expunând astfel populaţia la radiaţii pe parcursul unei perioade mult mai lungi.

 

Articolul integral pe DESCOPERĂ

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed