INCREDIBIL, dar ADEVĂRAT. Am ajuns să mâncăm carne de porc din AFRICA

Am cumpărat zilele trecut dintr-un hipermarket patru felii mari de cotlet de porc cu 17 lei. Ajuns acasă, când am desfăcut ambalajul am constatat că ţara de provenienţă a produsului este Guinea Bissau. Adică am cumpărat carne de porc crescut şi sacrificat în unul dintre cele mai mici state din Africa, care nu are nici măcar 1,7 milioane locuitori. Supriza a fost mare: am văzut porcuşorii de Guineea, simpaticele animale de companie, dar porcul de carne de Guineea este, pentru mine cel puţin, o noutate.

 

L-am întrebat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, de când mănâncă românii carne de porc din Guineea Bissau. În loc să ne spună ce cantinate de carne de porc s-a importat din Guineea Bissau, ministrul Agriculturii, prin biroul de presă, ne-a oferit date despre comerţul cu carne între România şi Guineea… Ecuatorială.

 

Continuare în CAPITAL.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed