Intel, laborator în cadrul Politehnicii pentru cercetarea Open Source

Deschis în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, laboratorul este destinat cercetării şi dezvoltării în domeniul software Open Source (producerea sau dezvoltarea anumitor produse finite, permițând utilizatorilor să acţioneze liber asupra procesului de producție sau dezvoltare – n.red.) la nivel universitar.  „Conceput ca un spaţiu educaţional, dar şi ca un incubator de proiecte în domeniul Open Source, laboratorul este o investiţie a Intel Romania Software Development Center (IRSDC) şi va găzdui anual 650 de studenţi la licenţă, masteranzi şi doctoranzi, interesaţi de proiecte de tip Open Source”, au declarat reprezentanţii Intel.

 

Potrivit acestora, Intel Student Open Lab va găzdui ore de laborator de Sisteme de Operare pentru studenţii anilor întâi şi al treilea din Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Totodată, va fi un laborator deschis studenţilor la licenţă, masteranzilor, doctoranzilor şi profesorilor interesaţi de teme de cercetare-dezvoltare în domeniul Open Source. În acelaşi timp, laboratorul Intel va găzdui sesiuni de prezentari tehnice şi îndrumare în carieră oferite de inginerii Intel.

 

 “Trăim în era posibilităţilor nelimitate, în care mai mult înseamnă mai bine. Cu cât va exista mai multă accelerare în zona Open Source, cu atât programele scrise de dezvoltatorii de software vor putea fi folosite pe mai multe medii şi dispozitive. Pe termen lung, această abordare va aduce multiple beneficii atât industriei software, cât şi consumatorilor finali”, a precizat Monica Ene-Pietroşanu, conuntry manager Intel Romania Software Development Center (IRSDC).

 

De asemenea, Intel a anunţat că, începând cu anul universitar 2012-2013, va oferi burse studenţilor din anii al treilea şi al patrulea de studiu ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. Pentru anul acesta sunt programate opt astfel de burse, constând în susţinere financiară, mentorship din partea inginerilor Intel şi acces la documentaţii tehnice de ultimă oră.

 

La nivel local, Intel este prezent din anul 2005, în 2010 fiind anunţat în Bucureşti Intel Romania Software Development Center (Intel RSDC) – deschiderea oficială a centrului a avut loc în luna februarie a acestui an. Intel Romania Software Development Center se concentrează pe dezvoltarea de soluţii software pentru cercetare în domeniul platformelor şi soluţiilor mobile – centrul Open Source Technology are echipe axate pe dezvoltarea, integrarea, QA şi securitatea dispozitivelor mobile pe platformele Android, Yocto şi Tizen – , proiecte de analiză a performanţelor şi de optimizare a soluţiilor hardware-software şi instrumente pentru dezvoltare. În total, compania are la ora actuală în România aproximativ 400 de angajaţi, majoritatea lucrând în cercetare şi dezvoltare pentru industria IT.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed