Rețeta pentru vinul de măceșe. O băutură simplă, dar delicioasă

Rețeta pentru vinul de măceșe. O băutură simplă, dar delicioasă. Vinul pe care îl achiziționăm din comerț este făcut din struguri. Dacă însă vrei să te bucuri de o băutură mai aparte, trebuie să încerci vinul din măceșe.

Rețeta pentru vinul de măceșe este una deloc complicată, iar la final vei avea parte de un gust complet neașteptat. Ingredientele de care ai nevoie sunt:

Rețeta pentru vinul de măceșe. O băutură simplă, dar delicioasă

  • 10 kg fructe de macese
  • zeama de la o lamaie
  • 12 kg zahar
  • 35 l apa

Și modul de preparare e simplu. Primul pas este sa spalam foarte bine fructele, iar apoi sa le trecem prin masina de tocat. Pentru aceasta reteta, vom folosi o damigeana de 50 de litri. Se pun macesele tocate in damigeana.

Mai apoi se pun 10 litri de apa la fiert, în care se adaugă adauga zaharul si zeama de lamaie. Se fierbe timp de 10 minute, se amestecă bine și se adaugă 2 litri de apa rece, dupa care se totul se toarna in damigeana.

Rețeta pentru vinul de măceșe. O băutură simplă, dar delicioasă

Se pune apoi dopul de fermentatie și se lasă într-un loc unde temperatura este de 18-20 de grade Celsius, timp de 6-8 săptămâni. E recomandat să fie agitat amestecul odată la două zile.
Procesul de fermentare va lua sfarsit atunci cand semintele si drojdia se va depune pe fundul damigenei. Tot atunci, puteti pune vinul in recipiente mai mici, insa mare atentie pentru ca procesul de fermentare va continua.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed