Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, s-a delectat aseară cu o cină aparte. Daea a degustat greieri de casă, varianta de nutriție și sănătate aprobată de UE drept hrană ecologică a viitorului.
Aflat în platoul emisiunii ”Subiectul Zilei”, invitat al Danei Chera, aseară, legendarul ministru a împărțit cu realizatoarea emisiunii de la Etno TV o porție din varianta nouă de nutriție recomandată drept hrană sigură a viitorului de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Inițial suspicios, fostul ministru al Agriculturii nu a avut o reacție șocantă când a aflat ce a gustat, greierele de casă fiind a treia insectă declarată comestibilă la nivel european după viermele galben și lăcustă.
Curajosul Petre Daea a degustat greieri de casă, hrana viitorului. S-a întâmplat în direct! VIDEO
Daea, fostul ministru ce a pledat pentru ideea schimbării brandului de țară, prin înlocuirea celebrei frunze cu o oaie (”Frunza o are toată lumeam, dar oi ca în România, nu”- n.r.), a subliniat în perioada mandatului său faptul că mare criză alimentară bate la ușă. Și că umanitatea trebuie să se concentreze asupra găsirii a noi forme de hrană sănătoasă.
Las Fierbinți împlinește astăzi 10 ani! Cum arătau la începuturile filmului actorii celui mai urmărit serial românesc
Decizia agenției Uniunii Europene ce oferă consiliere științifică cu porivire la riscurile alimentare, aceea de include noi variante alimentare printre care și greieri, a fost una foarte așteptată de către companiile din industria
Insectele devin o sursă mai sustenabilă de proteine graţie impactului lor mai mic asupra mediului, în plus, au o valoare nutriţională ridicată. Decizia va dezvolta noi afaceri care au ca obiect creșterea de insect. O piață care va crește de 10 ori până în 2025.
Ștefan Bănică Jr. propune ”Dancing on Ice” la Antena 1, show-ul în care vedetele vor concura pe gheață